woensdag 8 februari 2012

Tuinmeubelen van steigerhout


Of ze nu gemaakt zijn van nieuw of gebruikt steigerhout dat maakt helemaal niet uit. In steeds meer tuinen verschijnen tuinmeubelen van steigerhout. Het lijkt wel of we massaal “vallen” voor deze bijzondere meubelen met hun opvallende rustieke uitstraling.

Of het nu de plastic tuinsets, de sierlijke tuinsets van smeedijzer, de bekende Franse bistrosetjes of de hardhouten exemplaren zijn: ze lijken allemaal plaats te moeten maken voor die ene nieuwe trend: tuinmeubelen van steigerhout.

Tuinmeubelen van gebruikt steigerhout

Zeker in een tijd waarin we ons bewuster zijn van de natuur past het gebruik van tuinmeubelen van gebruikt steigerhout. Door dit afvalproduct vanuit de bouw weer opnieuw te gebruiken zijn we op een duurzame manier aan het recyclen. Maar naast de heel verantwoordde manier waarop we met het gebruikte steigerhout omgaan, is zeker zo belangrijk dat de uitstraling van dat jarenlang gebruikte hout zoveel mensen aanspreekt. Het hoeft niet langer mooi, nieuw en glimmend te zijn. Het maakt de tuinmeubelen van steigerhout juist extra mooi dat die tand des tijds er al die jaren overheen gegaan is.

Nieuw steigerhout

Wie langer met de tuinmeubelen van steigerhout wil kunnen doen, of voor wie de gebruikte uitstraling net iets te ver gaat, is er ook de mogelijkheid om tuinmeubelen aan te schaffen die gemaakt zijn van nieuw steigerhout. Om het mooie en nieuwe er iets van af te halen kan het eventueel in de beits gezet worden. Kies daarvoor een mooie grijstint. Het mooiste effect wordt verkregen als er twee verschillende grijstinten worden gebruikt, dan krijg je een natuurlijker effect. Zorg wel dat de twee tinten niet te ver uit elkaar liggen.

Tuinmeubelen van steigerhout nemen dus een enorme vlucht. Tuinsets, lounge-banken, deckchairs of bloembakken. Het is er allemaal en wordt op veel plekken en in ruime mate aangeboden. Zet een tuin echter niet te vol met allemaal spullen van steigerdaad. Want ook hier geldt: overdaad schaadt. Een enkel product van steigerhout komt gewoon veel beter tot zijn recht.

Steigerhouten tuinmeubelen zelf maken

Eén van de keuzes die gemaakt moet worden is dus tussen nieuw of gebruikt steigerhout. Wie handig is kan nog een extra keuze maken: de tuinmeubelen zelf maken. De ontwerpen zijn niet moeilijk en de meeste constructies zijn eigenlijk heel eenvoudig. Zeker een tuintafel is voor een handig iemand zo in elkaar gezet. De steigerhouten planken worden door veel leveranciers aangeboden.

1 opmerking:

  1. Naast de invloeden van het weer kunt u ook last krijgen van boktor. hier is de oplossing voor dit vervelende probleem: boktor gassen

    BeantwoordenVerwijderen