donderdag 15 december 2011

Sierhekwerk

Hekwerk wordt overal ter wereld toegepast om een erf af te bakenen. Vroeger waren hekwerken niet echt fraai. Maar tegenwoordig worden er hele exclusieve sierhekwerken vervaardigd, deze hekwerken passen bij de stijl van uw woning en tuin.

Sierhekwerk leveranciers beschikken over een eigen werkplaats, waardoor het mogelijk is om een sierhek op maat van de klant te vervaardigen.
Hierdoor is het mogelijk om een bedrijfslogo of familiewapen in het hekwerk te verwerken en zo een eigen unieke look te creƫren.
Er zijn vele sierhekwerk modellen, klassiek, modern, art deco en zelf in hout look.
Veelal bestaan deze hekwerken uit spijlen, kokers en ornamenten als hekpunten en sierkrullen.
Voor een eigen unieke look kunt u een keuze maken uit meer dan 1000 ornamenten, sommige sierhekwerk leveranciers kunnen zelf ook ornamenten ontwerpen en vervaardigen.

Hekwerk materiaal
Er wordt veel gebruik gemaakt van buis en koker profielen, de kwaliteit van het sierhekwerk hangt af van de dikte van het gebruikte materiaal. Buis en koker profielen zijn hol, maar dienen wel een goede dikte te hebben. Hierdoor wordt het hekwerk niet alleen zwaarder maar ook zul je de spijlen niet meer kunnen verbuigen. Veel sierhekwerk leveranciers bezuinigen nog wel eens op deze dikte, dus het is zeker geen overbodige luxe hier goed op te letten in de offerte.

Verzinken
Nadat het sierhek gelast is gaat het naar de verzinkerij.
Hier wordt het sierhek ondergedompeld in een zinkbad met een temperatuur van rond de 450 graden Celsius. Als het hekwerk is afgekoeld word het gepoetst om de losse druppels zink eraf te boenen.
Het verzinken van een hek zorgt ervoor dat het niet gaat roesten.

Coaten
Sierhekwerken worden na het verzinken meestal ook nog in kleur gecoat.
Dit gebeurt met een poedercoating.
Bij poedercoating wordt de verf in poedervorm op het hekwerk aangebracht, vervolgens zal het in de oven worden gezet. Hier bakt de verf vast op het hekwerk.
Voordat het sierhek gepoedercoat wordt zal het eerst ontvet worden, dan wordt er een conversielaag aangebracht zodat het poeder gaat hechten.

Verzinken en poedercoaten kan niet in eigen werkplaats van de sierhek leverancier, deze zullen getransporteerd moeten worden naar een verzinkerij en coaterij. Hierdoor heeft een sierhek een minimale levertijd van 1 maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten